Page 1 of 1

Etanolfabrik i Karlskoga kanske inte blir av

Posted: 2008-10-07, 18:14
by Sven
”Uppenbar risk att etanolfabriken inte blir av” är rubriken i NWT. "Tommy Tahlbäck, vd på Karlskoga Energi & Miljö, Kemab är oroad över allianspartiernas förslag om ändrade skatte- och tullregler för etanol. Så oroad att han i går via e-post kontaktade en rad politiker med ett förslag på en motion."

http://www.nwt.se/ArticlePages/200810/0 ... 13.dbp.asp

Posted: 2008-10-07, 22:34
by anders
Ja det är inte bra när politkerna ändrar spelreglerna på väldigt kort sikt. Företag investerar inte miljoner eller miljarder när en ny regering eller sittande helt plötsligt ändrar spelreglerna.
Denna ryckighet gynnar inte miljön eller företagen.

Posted: 2008-10-08, 15:10
by track_snake
anders wrote:Ja det är inte bra när politkerna ändrar spelreglerna på väldigt kort sikt. Företag investerar inte miljoner eller miljarder när en ny regering eller sittande helt plötsligt ändrar spelreglerna.
Denna ryckighet gynnar inte miljön eller företagen.
--------------------------
Detta gäller alla regeringar.

Visst, det finns många goda skäl för att ha en tull på den importerade brasilianska sockerrörsetanolen. Men svensk etanolproduktion borde helst vara så konkurrenskraftig att den kan konkurrera även utan tullar. Den brasilianska produktionen blir ju nu dyrare med miljöcertifiering och dessutom stiger fraktkostnaderna snabbt.

/track_snake