Sida 1 av 1

Någon som tagit bort skydden för gastankar, V70?

Postat: 2018-06-21, 14:41
av Fred
Hej,

Som trådämnet: har någon av er monterat bort skydden för gastankarna på en Volvo V70? De nya besiktningsreglerna kräver ju att tankarna skall vara frilagda för att besiktning ska kunna ske, om man inte har ett kontrollintyg från auktoriserad verkstad med sig. Min lokala Volvoverkstad vill ha 3200 kr för att utfärda ett sådant, vilket jag tycker är väl mycket pengar att lägga ut varje år.

Mvh
Fred

Re: Någon som tagit bort skydden för gastankar, V70?

Postat: 2018-06-21, 23:47
av oyaji
Oj det var saftigt!
Jag undrar samma ska fast jag har en touran -08...
Det verkar inte som Bilbesiktningen tar något extra betalt för kontrollen i alla fall. Var där idag och fick hemläxa, hade missat detta :roll:

Re: Någon som tagit bort skydden för gastankar, V70?

Postat: 2018-06-24, 22:40
av sbf
Jisses, de gör verkligen allt de kan för att mjölka oss Bi-Fuel-ägare på så mycket pengar som möjligt. Det ena efter det andra.

Jag tog ner kåporna på min V70 i samband med att jag bytte gasfilter, var absolut inga större problem, förutom att ett par av skruvarna var ganska rostiga och fick bytas, passade på att byta alla skruvar så att jag enkelt kan ta ner kåporna nästa år när det är dags för besiktning.

Det är en stor kåpa över den stora tanken, och en mindre kåpa vardera för de mindre, allt är enkelt att ta ner, väldigt mycket ackumulerad smuts och lera där uppe så det är inte fel att ta ner dem. :)

Edit: Förresten, minns nu att det var lite bökigt att få ner den stora kåpan då det blev en jäkla massa lirkande runt avgassystemet, men med lite tålamod så går det.

Re: Någon som tagit bort skydden för gastankar, V70?

Postat: 2018-07-03, 19:11
av oyaji
Precis, det var lite klurigt vid avgassystemet för mina killar på verkstaden med, så de fick ta sönder plasten på ett ställe för att inte behöva skruva isär halva bilen... Men det är en Touran alltså. 800 kronor blev notan. Ser inte fram emot nästa besiktning men nu kanske jag fixar detta själv med en hiss eller dylikt.

Re: Någon som tagit bort skydden för gastankar, V70?

Postat: 2018-07-11, 16:36
av Fred
Nu verkar det som att detta med besiktning av tankarna kanske inte blir aktuellt för mig trots allt...bilen har dött två gånger på gas och vägrar starta om jag inte slår över till bensin. Så det kanske blir skrotning ändå, om jag inte kan få svar på vad som krävs för att besiktiga om den till bensinbil. :cry:

Jag har givetvis läst på forumet om problemet som uppstått, och har därför lött om stegmotorn, men då blev det helt andra problem istället...men mer om det i någon annan tråd.

Re: Någon som tagit bort skydden för gastankar, V70?

Postat: 2018-08-18, 12:58
av Fred
Nu har en hjälpsam medlem på jagrullar.se lagt ut en fin guide med bilder på hur plastkåporna tas bort! Jag har fått tillåtelse att länka till hans inlägg, det hittas här.