Skattebetalarna får betala Volvochefens miljömiss

Diskussioner om specifika bilmodeller.
Post Reply
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Skattebetalarna får betala Volvochefens miljömiss

Post by Jonas »

Matts Carlsson mfl uttalar sig i samband med att Volvo PV:s VD Fredrik Arp åker ut med badvattnet. Alla verkar överens om att Volvo satsat fel när man lagt ner gasbilarna och satsat på att konkurrera med BMW & co. Det kunde jag talat om för Ford för länge sen...

Matts Carlsson menar att Fredrik Arp och Ford haft olika visioner för Volvos framtida utveckling. Tommy Wahlström, chefredaktör på tidningen Allt om miljöbilar, är inne på samma spår och menar att Fredrik Arp satsat på fel hästar när han lade ned företagets miljöprojekt.

http://dagensmiljo.idg.se/2.1845/1.177485
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Post by Jonas »

ATL noterar apropå VD-bytet att en och annan surnat till på Volvo i och med nerläggningen av gasbilarna.

Hos Volvos svenska kunder är irritationen på många håll också stor över att Volvos bifuelbilar för bensin/biogas togs ur produktion. Kanske ökar nu chanserna att de kommer tillbaka.

http://www.atl.nu/Article.jsp?article=4 ... e%20jobbet
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Sven
Posts: 1290
Joined: 2007-07-02, 11:37
Location: Stockholm

Post by Sven »

Jonas wrote:ATL noterar apropå VD-bytet att en och annan surnat till på Volvo i och med nerläggningen av gasbilarna.
Man må tycka vad man vill om Volvo, men för den svenska gasbilsmarknaden vore det det bästa som skulle kunna hända om Volvo återupptog satsningen på gasbilar. Jag är helt övertygad om att den då skulle få en ordentlig skjuts och att även gastankstationerna och biogasproduktionen skulle öka påtagligt.

Det vore sannolikt även det bästa som skulle kunna ske för Volvo. Då skulle de kunna återta förtroendet när det gäller miljötänkande. Och eftersom deras bilar är så säkra, skulle de komma högt i rankningen av miljöbilar.

Eftersom detta är en så viktig fråga för miljön och sysselsättningen i Sverige, borde regeringen kanske t o m gå in stötta ekonomiskt.
Opel Zafira CNG -08
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Post by Jonas »

Sven wrote: Det vore sannolikt även det bästa som skulle kunna ske för Volvo. Då skulle de kunna återta förtroendet när det gäller miljötänkande. Och eftersom deras bilar är så säkra, skulle de komma högt i rankningen av miljöbilar.
Tja, Nu när Volvo för första gången i modern tid halkat ner till andra plats i den svenska försäljningsstatistiken och VW gått upp på första så bör Volvos ledning kanske ta sig en riktig funderare. Gasbilar kanske kan vara en grej som ger dem en del miljö-poäng även om det inte ger dom försäljningsvolymerna som Volvo skulle behöva, iaf inte än. Å andra sidan så blir det svårt med trovärdigheten, vad får mig som kund att lita på dem när de lovade att inte lägga ner 6 månader innan nedläggningsbeslutet offentliggjordes förra gången?
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Post Reply