Jorden runt...

Diskutera fritt. Plats för Köp&Sälj.
Post Reply
BifuelManiac
Posts: 227
Joined: 2006-09-18, 09:44
Location: Stockholm

Jorden runt...

Post by BifuelManiac »

2006-10-23 14:58:59
Jorden runt med gasbil!

Idag 23 oktober startar i Hannover en rekordbrytande jorden runt tripp i en bil som enbart kommer att köras på fordonsgas (plomberad bensintank). Första veckan går resan från Hannover via Hamburg, Langen, Kelsterbach, Edenkoben, Karlsruhe och Köln i Tyskland, Faverges i Frankrike, Reinach i Schweiz, Wien i Österrike, och Corte Tegger i Italien, till Thessaloniki i Grekland. Därifrån går färden vidare till Mellanöstern och Egypten, så småningom via Asien, Latinamerika och Nordamerika tillbaka till Europa. Resan beräknas ta sex månader.
Nyheter kommer successivt att rapporteras på http://www.ecofuel-world-tour.com/index.php där man redan kan hitta en hel del information på engelska, tyska eller spanska.
Sverige besöks i slutet av resan.
Rekordförsöket sponsras av en rad företag som nu intar en ledande ställning avseendet erbjudandet av gasdrivna fordon. Den bil som användes är en Volkswagen Caddy EcoFuel levererad av Volkswagen Nutsfahrzeuge i Tyskland. Österrikiska gas- och oljeföretaget OMV är en annan av huvudsponsorerna. För att säkerställa framkomlighet i områden som ännu saknar ett fullt utbyggt nät av tankstationer för fordonsgas har man i bilens lastutrymme installerat ett antal extra gastankar levererade av norska Raufoss Alternative Fuel Systems - en av världens ledande leverantörer av denna typ av utrustning.

Källa: Fordonsgas.se

Man kanske skulle haka på..? :)
User avatar
Mats
Posts: 357
Joined: 2005-10-03, 09:27
Location: Huddinge

Post by Mats »

Och jag som tycker det är svårt att ta sig runt i Sverige enbart på gas :lol:
Post Reply