Rookie

Ny på forumet? Skriv gärna en liten presentation av dig själv här.
Post Reply
User avatar
Regn
Posts: 2
Joined: 2011-03-11, 11:11
Location: Höör

Rookie

Post by Regn »

I förrgår köpte jag min första gasbil. Det känns lite spännande eftersom jag fortfarande inte har hämtat den. Faktum är att jag inte sett den ens en gång. Inte heller har jag suttit i den. Utav lätt förklarliga skäl har jag inte kört den heller. Jag tröstar mig med att jag har sett den på bild! Jag vet att det låter helt vansinnigt, men det är faktiskt inte så dumt som det låter - jag ropade in bilen på auktion hos Kvarndammen och dessutom till ett synnerligen attraktivt pris. Jag har köpt bilar på kvd.se tidigare och varit utmärkt nöjd - jag är helt övertygad om att så är fallet även denna gång.

Jag har länge lurat på att gå över till gas, inte minst av ekonomiska skäl, även om miljön förvisso är det främsta incitamentet för min del. När min gamla sura bensindrivna Opel Astra började kinka på allvar (den har kinkat lite till och från rätt så länge) i förra veckan bestämde jag mig för att det var dags att äntligen ta steget till gasdrift. En av de första sajterna som jag kollade av efter den obligatoriska titten på blocket var kvd. Där stod den! En Opel Combo Tour CNG -08. Det kändes som om mitt namn stod målat över hela sidan på den! Jag skulle kunna säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men det kanske är en aning överdrivet när det gäller något så materialistiskt som en bil och till yttermera visso en Opel! Till mitt försvar måste jag säga att den är röd och som alla vet är rött kärlekens färg. ;) Efter en snabb och lätt budgivning ropade jag in den larvigt billigt, priset landade flera tiotusen lägre än vad motsvarande bensinvariant skulle kostat.

Som total novis inom området gasbilar kände jag ett stort behov att inhämta kunskap. Efter lite googling hittade jag detta utomordentliga forum och efter lite läsande känner jag mig lite tryggare. Jag har noterat att min kunskapsnivå är pinsamt låg, jag har inte ens en gång tankat en gasbil tidigare. Det ska bli en spännande erfarenhet. Lite skrämd blev jag när jag bläddrade igenom några av trådarna i "Teknik & driftproblem", men jag hoppas att mitt auktionsfynd ska vara så pass nytt att jag slipper de värsta ålderskrämporna. Dessutom misstänker jag att tekniken börjar mogna, förhoppningsvis är alla barnsjukdomar borta. Jag inbillar mig att Opel har fattat galoppen att bygga en gasbil som kan gå på bensin istället för tvärtom.

Nå väl, det är kul att vara här och jag kommer säkert återvända hit många gånger framöver.

/Håkan
Last edited by Regn on 2011-03-11, 21:14, edited 1 time in total.
Opel Combo Tour CNG -08
User avatar
avozetta
Posts: 497
Joined: 2009-03-22, 20:49
Location: Solna

Re: Rookie

Post by avozetta »

Välkommen till forumet och grattis till valet av att köra på de bästa miljöbränslet som finns idag!

Motorn i Opel Zafira lär vara den mest gasoptimerade motorn som finns idag, den lär till och med starta på gas vilket inte övriga gasbilsmärken gör, är det samma motor i Combon tro?
/Anders
Volvo V70 Bi-Fuel 07 Automat Momentum Image
User avatar
Johan
Posts: 880
Joined: 2005-09-22, 16:09
Location: Göteborg

Re: Rookie

Post by Johan »

Varmt välkommen!
?- Did the Labion Terror Beast ever solve the Rubic puzzle
Opel Zafira 04
User avatar
Stålis
Posts: 554
Joined: 2007-09-03, 12:47
Location: Östra Tollstad

Re: Rookie

Post by Stålis »

Jag sällar mig också till välkomstkören.

Jodå, det är samma motor som i Zafiran.

För övrigt såg jag att det är ytterligare fem Combo Tour på gång på KVD kommande vecka. Vi får kanske ännu fler medlemmar!
Volkswagen Golf Sportscombi 1.4 TGI DSG 2016
Opel Zafira 1.6 CNG ecoflex turbo 2009 (såld)
Opel Astra 1.6 CNG 2004 (såld)
User avatar
Regn
Posts: 2
Joined: 2011-03-11, 11:11
Location: Höör

Re: Rookie

Post by Regn »

Tack för välkomnandet! Jag kan rapportera att bilen är hämtad och befinner sig välbehållen i Skåne. Det gick som en dans att tanka, men jag noterade att det var STOR prisskillnad beroende på var och vad man tankade.

När jag hämtade bilen hörde jag att kvd i denna omgången sålde sammanlagt 15 st identiska Opel Combo Tour, det känns inte alltför långsökt att det framöver dyker upp fler medlemmar som har en nyinförskaffad Opel från kvd.

Till min förvåning var det en liten, men fullt märkbar skillnad på gas- och bensindrift. Motorn svarar bättre och går jämnare på gas!

/Håkan
Opel Combo Tour CNG -08
User avatar
Stålis
Posts: 554
Joined: 2007-09-03, 12:47
Location: Östra Tollstad

Re: Rookie

Post by Stålis »

Regn wrote: Till min förvåning var det en liten, men fullt märkbar skillnad på gas- och bensindrift. Motorn svarar bättre och går jämnare på gas!

/Håkan
Så är det ju också en Opel! :D

Tricket ligger i den höjda kompressionen. Se http://www.forumgas.se/forum/viewtopic. ... 3033#p3033.
Volkswagen Golf Sportscombi 1.4 TGI DSG 2016
Opel Zafira 1.6 CNG ecoflex turbo 2009 (såld)
Opel Astra 1.6 CNG 2004 (såld)
torkel
Posts: 494
Joined: 2006-11-13, 06:59
Location: Västkusten

Re: Rookie

Post by torkel »

Hm, jag är helt ute i fel forum... Men värdelöst gasvetande är ju uppskattat på forumet, så jag kan meddela att det är tydlig skillnad på VW:s 2-liters-motor som sitter i Caddy också. Går märkbart bättre på gas.
Post Reply