Diskutera Hybrider här? (Beställt V60 D6)

Elbilar och el/förbränningsmotorhybrider. Gas/Elhybrider diskuteras lämpligast under forumet Gasfordon.
Post Reply
Primus
Posts: 51
Joined: 2010-07-10, 16:04

Diskutera Hybrider här? (Beställt V60 D6)

Post by Primus »

Efter att ha kört på gas i några år har jag ny beställt en plugg-in-hybrid(pih). En Volvo D6. Nu är frågan om detta forum fungerar som forum för hybrider eller om det finns ett annat forum?

På slutat valde jag mellan följande bilar:
- Passat med gas
Då jag kört en sådan villa jag gärna förnya mig så den gick bort. Hade däremot en ny Passat presenterats är frågan om jag inte hade köpt den. Jag är alltså väldigt nöjd med den nuvarande passaten.
- Volvo V60 D4
Jag tycker det är fantastiskt att Volvo kan miljöklassa en bil med 181hk och automat. Men bilen är lite tråkig.
- Volvo V60 D6
Volvos pih är så klart miljömässigt lite feltänk. Att stoppa i sin största disel är ju inget som ger extra miljöpoäng. Men det ger verkligen sportbilsprestanda. Och känslan av att få två bilar i en vägde över. Att den dessutom erbjuder en massa roliga inställningar där man väljer olika körprogram förstärker Tv-spelskänslan.. :D

Jag räknar med att kunna pendla till jobbet på ganska mycket el. Jag har ca 40 km t.o.r. så om uppgifterna om 50 km ren eldrift stämmer med 20% marginal så bör det gå ganska bra. Jag räknade på Passaten och på tre år så kördes ca 75% av milen till och från jobbet. Nu har jag bytt jobb så förutsättningarna har ändrats något, men jag räknar med att minst 60% av resorna är jobbpendling.

Min konkreta fundering just nu är om det finns några här som har erfarenhet av att ladda sin pih(eller elbil) på publika platser i Stockholm? P-platser, p-hus, restauranger etc. Hur fungerar det? Blir det för bökigt eller fungerar det bra?

Så nu är frågan, är detta rätt forum för lite utbyte av tankar och erfarenheter av pih? Eller finns det andra forum för pih? Jag hittar dock inget sådant.
User avatar
Johan
Posts: 880
Joined: 2005-09-22, 16:09
Location: Göteborg

Re: Diskutera Hybrider här? (Beställt V60 D6)

Post by Johan »

Ett forum för bara plug-in hybrider saknas, men de bilarna diskuteras ju på elbilsforum.
http://www.elbil.forum24.se/ är det största svenska forumet.
Det finns även en elbilsgrupp på g+, som heter elbilar. https://plus.google.com/communities/116 ... 6073321675

Sen var det ju det där med diesel.... senaste artikeln som berör ämnet: http://www.automotorsport.se/artiklar/n ... y-testnorm
?- Did the Labion Terror Beast ever solve the Rubic puzzle
Opel Zafira 04
Post Reply