Ny teknik för uppgradering av biogas.

Speciellt för produktion och distribution av fordonsgas. Tankställen kan diskuteras/annonseras här.
Post Reply
Pka
Posts: 332
Joined: 2006-10-04, 20:53
Location: Mölndal

Ny teknik för uppgradering av biogas.

Post by Pka »

http://www.lantbruk.com/bransle-direkt- ... 2011-01-16
P-O Karlsson ser stora möjligheter för lantbrukare att starta egna biogasanläggningar. Gasen kan säljas vidare eller användas för att driva gårdens egna maskiner.
– Normalt använder man stora kompressorer och höga torn på 30–40 meter, därför blir det så kostsamt. Det finurliga med vår idé är att det är en väldigt enkel metod, säger han.
För 25 år sedan lanserade P-O Karlsson sin första patenterande produkt, Slingpumpen. Det är en vattenpump som bygger på en princip från 1926, där själva uppfinningen består av en plastkon som innehåller en plastslang lindad i spiraler. Genom att växelvis ta in luft och vatten bildas ett tryck som gör att pumpen drivs av vattenströmmar.

Slog ihop uppfinningarna
Från den första uppfinningen utvecklade P-O saneringspumpen Slypen som renar vatten från föroreningar av olika slag. Genom att kombinera uppfinningarna Slingpumpen och Slypen skapades Biosling.
Anläggningen kan anpassas till mindre gårdar som har gödsel från 200 kor.
Kör Volvo S60 Bi-Fuel
osh
Posts: 127
Joined: 2008-05-03, 00:49

Re: Ny teknik för uppgradering av biogas.

Post by osh »

Riktigt spännande med billigare sätt att uppgradera tycker jag. Hoppas nu att testet går bra och att licenskostnaderna är såpass låga att vanliga lantbrukare har råd med att installera en sådan här.
Post Reply