Nästa år ska fordonsgasen säljas i kronor per kilo

Speciellt för produktion och distribution av fordonsgas. Tankställen kan diskuteras/annonseras här.
Skriv svar
Användarvisningsbild
avozetta
Inlägg: 497
Blev medlem: 2009-03-22, 20:49
Ort: Solna

Nästa år ska fordonsgasen säljas i kronor per kilo

Inlägg av avozetta » 2013-08-22, 18:38

Hej alla gasglada, en nyhet från Energigas Sverige:
Ny enhet för fordonsgas

Nästa år ska fordonsgasen säljas i kronor per kilo och inte som i dag, kronor per normalkubikmeter. Det beslutade Fordonsgassektionens styrelse i våras efter att ha utrett frågan sedan årets början inom ”Projekt Enhet Fordonsgas”.

Övergången kommer att genomföras under januari och februari 2014. Redan nu har E.ON, Fordonsgas Sverige, Svensk Biogas och AGA beslutat om att använda ny enhet vid försäljning.
Fordonsgasen mäts i dag i kilo, men försäljningen sker i normalkubikmeter. Genom att också sälja fordonsgasen i kilo är det möjligt att mäta mer noggrant än i dag hur mycket som har sålts. Då är det också möjligt att uppnå de EU-krav som ställs på mätutrustning vid drivmedelsförsäljning. I dag är fordonsgasen undantagen dessa regler. En övergång till försäljning i kronor per kilo gör också att Sverige har samma enhet som de flesta länder i Europa.

Energigas Sverige kommer att koordinera arbetet och bistå med underlag och information för att underlätta övergången. Under hösten och vintern kommer en handbok att tas fram för att hjälpa fordonsgasförsäljare att genomföra övergången. Ett informationsmaterial ska också tas fram som bland annat ska svara på de vanligaste frågorna som kunderna kan ställa.
Om ni har frågor om ”Projekt Enhet Fordonsgas” kontakta gärna Henrik Dahlsson via e-post eller 070-260 77 26.
/Anders
Volvo V70 Bi-Fuel 07 Automat Momentum Bild

Användarvisningsbild
Johan
Inlägg: 880
Blev medlem: 2005-09-22, 16:09
Ort: Göteborg

Re: Nästa år ska fordonsgasen säljas i kronor per kilo

Inlägg av Johan » 2013-08-23, 12:39

Låter som en vettig förändring - men det är svårt att spontant få någon känsla för utvecklingen av gaspriset. Först annonserades priset i bensinekvivalent, sen i nm3 och nu kg.
?- Did the Labion Terror Beast ever solve the Rubic puzzle
Opel Zafira 04

Skriv svar