Nu blir det svårare att jämföra priset på fordonsgas

Allt om som har med gas att göra.
Användarvisningsbild
avozetta
Inlägg: 497
Blev medlem: 2009-03-22, 20:49
Ort: Solna

Nu blir det svårare att jämföra priset på fordonsgas

Inlägg av avozetta » 2012-04-09, 10:16

På fredag släcker FordonsGas Sverige AB ner skyltarna som anger priset för fordonsgas, vid alla sina stationer. Anledningen är att Konsumentverket anser att prismärkningen är vilseledande. Även övriga fordonsgasleverantörer förväntas följa efter.

- Under 14 år har vi haft en prismärkning där man kan jämföra gaspriset med andra bränsletyper. När vi inte längre kan använda begreppet bensinekvivalent som visar gaspriset omräknat till motsvarande energimängd bensin i kr/liter på våra pyloner, blir det svårt för konsumenten att jämföra olika bränslen med fordonsgas, säger Bo Ramberg, VD på FordonsGas Sverige AB.
...
http://www.cisionwire.se/fordonsgas-sve ... s,c9238352

I Stockholm saknar vi denna typen av jämförelsepris vilket jag saknar, inte minst för att marknadsföra hur mycket billigare det är att köra på gas. Synd att detta inte anses vara OK. Ett förslag i artikeln är att presentera priset i kWh för alla bränsletyper, en rätt stor förändring.
/Anders
Volvo V70 Bi-Fuel 07 Automat Momentum Bild

David N
Inlägg: 50
Blev medlem: 2010-07-17, 18:17
Ort: Stockholm

Re: Nu blir det svårare att jämföra priset på fordonsgas

Inlägg av David N » 2012-04-09, 12:58

Aldrig sett någon sådan skyltning för egen del, men det verkar ju lite udda, det är ju inte som om man på diesel eller E85 skriver ut vad relativpriset mot bensin är - men nog vore det smidigt ibland. Samtidigt är min erfarenhet att folk är ganska duktiga på att lära sig olika jämförvärden i vardagen. Oavsett huruvida myndigheter hjälper eller stjälper. Bevisligen lyckas ju folk exempelvis räkna ut den ekonomiska fördelen med diesel över bensin, trots ett numera nästan identiskt literpris och högre fordonsskatt på dieselbilar.

Mängden tid vi är villiga på att komma på sätt att spara några kronor är slående. Men det är ju ändå tråkigt när enkla sätt stoppas.
Subaru Legacy -12

Skriv svar