Några intryck av b170

Skriv svar
Studiesupport
Inlägg: 13
Blev medlem: 2010-02-22, 18:16

Några intryck av b170

Inlägg av Studiesupport » 2010-04-01, 23:30

Nu har vi haft våran mercedes b170 ngt i några månader. Tänkte delge det eminenta forumet lite plus och minusintryck.
Utgångspunkten när vi köpte bil var att vi behövde en bil till. Vi har en ford c-max etanolbil sedan tidigare, så det är referensramen. Att det skulle bli en biogasbil var självklart eftersom vi vill vara rädda om miljön så gott det går, men kör rätt mycket bil eftersom vi bor lite "off".

Vi valde mellan passaten, touran, och mercan egentligen. Passaten gillade vi båda två (frun och jag), touranen verkade ju väldigt praktisk men kanske lite tråkig och mercan tyckte vi var snygg och så är det ju en merca vilket är väldigt känslomässiga parametrar. Anledningen att det blev mercan tillslut var att det fanns ett gäng 09-or ute i handeln som hade blivit svårsålda i konkurrens med passat osv. Det var lätt att pruta ner en B170, så prisskillnaden framförallt mot passaten blev rätt stor.

Efter ett par månader så är intrycket mest positivt. De negativa sakerna är inga överaskningsgrejer så det bidrar nog till att vi är väldigt glada över bilen. Det som är sämre än vår Ford som ju är en bil i samma klass är:

-Den är mindre. Även om den utvändigt är ungefär lika stor så är den helt klart mindre invändigt. I baksätet för en vuxen sittande så känns iofs mercan riktigt stor, större en forden. Men en bakåtvänd barnstol får inte riktigt lika bra plats av någon anledning. Då är det bra att vår merca har halvläder så smutsiga barnskor smutsar ner mest på läderytor (om man har barnstolen i mitten). I framsätet är den mindre, men ändå bekväm. Man ligger mer ner än i forden så man kan sträcka ut med benen ordentligt. Bagaget är också mindre, men riktigt praktiskt. Man lastar lättare en barnvagn i mercan eftersom man bara kan lyfta upp den till ett helt plant golv. I forden blir det mer att lyfta "in" den. Först upp och sen ner över tröskeln.

-Insteget är lite högt. Inget problem för oss, men äldre kan nog tycka att det är lite bökigt.

-Den är absolut ingen racer. Ungefär som forden.

På den positiva sidan:

-Bränsleförbrukningen. Ungefär hälften mot forden när vi tankar etanol i den.

-Känslan av att köra så miljöovidrigt som möjligt.

-Känslan av sjäva bilen. Det är ett rent nöje på något sätt. Svårt att förklara, men det känns solitt på något sätt. Styrning, växling, inredgning, klonket i dörrarna osv. Saker som funkar som förväntat, vilket inte alltid är fallet med tekniska saker. Bluetoth radion, klimatanläggningen, all info man får och förstår från färddatorn, de automatiska torkarbladen. Nu är ju bilen iofs rätt ny så det är bara att hoppas på att kvalitetsintrycket består.

Vad gäller tankarnas storek så har ju mercan lite mindre gastankar och större bensintankar än konkurrenterna. Vore nog bättre med större gastankar, men vi kommer i alla fall 35 mil på gas och kommer inte så mycket längre på etanol i vår ford. Det innebär tankning en gång eller två gånger i veckan och det är inga problem då vi har två gasstationer som ligger bra till för oss. Den enda fördelen med stor bensintank är väl att man slipper tanka bensin så ofta. Lite bensin går det ju åt då och då på lite längre resor då man inte orkar leta rätt på någon gasstation i en annan stad. Har tankat fullt på bensin en gång och har rätt mycket kvar, så besöken på bensinstationen lär ju bli rätt sällsynta.

Sammantaget är vi väldigt nöjda så långt. Speciellt beroende på att vi fått en bil som vi gillar så mycket till en rätt låg kostnad om man tänker på bränslekostnad, insköpspris, förmånsvärde.

/Studiesupport.se

kerstin
Inlägg: 1
Blev medlem: 2011-07-25, 22:50

Re: Några intryck av b170

Inlägg av kerstin » 2011-07-25, 22:54

Jag läste Dina intryck när Du hade haft bilen några månader - vad har Du för intryck nu och hur mycket har Du kört? Hälsn. Kerstin

Studiesupport
Inlägg: 13
Blev medlem: 2010-02-22, 18:16

Re: Några intryck av b170

Inlägg av Studiesupport » 2011-09-01, 10:59

Intrycken är väl att mercan funkar fint. Fördelar mot Touranen är hittils att Mercan varit helt felfri (touranen har haft problem med insprutningen), bättre stereo och trevligare inredning.
Största nackdelen är väl att motorn är lite för svag. På motorväg känns den trött, men i stadstrafik funkar den fint och är riktigt tyst.

Utrymmesmässigt är ju touranen rätt överlägsen, med väldigt praktiska stolar osv. I den kan man också stänga av airbagen fram om man behöver ha barnstol där.

Tycker det är rätt jämt mellan bilarna, beror på vad man har för behov vilken som passar bäst. Båda var i alla fall billiga att serva vid första servicen.

Skriv svar