EcoRide - Elcyklar - www.ecoride.se

Elbilar och el/förbränningsmotorhybrider. Gas/Elhybrider diskuteras lämpligast under forumet Gasfordon.
Skriv svar
Användarvisningsbild
taz
Inlägg: 706
Blev medlem: 2005-10-24, 15:41
Ort: Göteborg

EcoRide - Elcyklar - www.ecoride.se

Inlägg av taz » 2008-07-22, 22:05

EcoRide säljer el-cyklar i Sverige.. Kolla in deras hemsida.. Jag skall provköra en på torsdag kväll.. Kommer nog en rapport sen om vad jag tyckte.. Tänkte ha den o pendla till jobbet med i alla fall under sommaren, o även kanske ta turer in till stan..

Har 1,5mil till jobbet.. Har cyklat det avståndet ett antal gånger men det är inte alltid man är så sugen på att cykla o bli svettig.. då kan man låta elmotorn jobba o trampa lite då och då istället...

www.ecoride.se
Bild Passat Variant TSI Ecofuel DSG -10 | Bild Volvo S60 Bi-Fuel Aut.-06 (Såld)

Användarvisningsbild
Johan
Inlägg: 880
Blev medlem: 2005-09-22, 16:09
Ort: Göteborg

Inlägg av Johan » 2008-07-22, 22:22

Jag fick samma tanke nu i sommar! Ska bli intressant att höra vad du tyckte om dem.

Har också ganska nära till jobbet just nu, men ska bestiga två berg på vägen dit.
?- Did the Labion Terror Beast ever solve the Rubic puzzle
Opel Zafira 04

Användarvisningsbild
taz
Inlägg: 706
Blev medlem: 2005-10-24, 15:41
Ort: Göteborg

Inlägg av taz » 2008-07-26, 22:13

Nu har jag varit o testat o även köpt en! :) De jag testade var en variant med små däck som kallas Flex och en annan som ser ut som en tjejcykel med skivbromsar som kallas Avenyn Deluxe.. På flex så lät elmotorn för mycket tyckte jag och på båda varianterna så "hackade" tramporna när jag cyklade utan elmotorn inkopplad.. Killen på ecoride sa att det blir så ..

Men! På cykel jag köpte som heter "Glidarn" så var det inte alls så.. Så nu är jag extra glad.. Den fungerar precis som en vanlig cykel om man inte använder elmotorn och använder man den så gliiider man fram.. Har cyklat ca 2 mil med den nu och är hur nöjd som helst :) Speciellt kul är det att rulla förbi andra cyklister :D hehe..

Efter jag cyklat 500m med cykeln stannade jag för att justera bromsarna lite.. då kom det ett par gående.. Fick frågan direkt "är det där en elcykel" och "var köper man en sån?" .. så jag kände mig tvungen att berätta lite om den osv.. :)

Hastighetsangivelsen från Ecoride (25km/h) stämmer bra.. Testade med min löpargps och den visade mellan 23-27km/h om jag bara använde elmotorn .. Anledningen till att hastigheten pendlade var att vägen var inte exakt spikrak utan det gick lite upp och ner..

I branta backar så får man hjälpa till o trampa "lite" för att farten inte skall minska allt för mycket.. Men elmotorn är ju bara på 250w också.. Från start så accelererar den rätt bra faktiskt och kraften avtar när den kommer upp i hastighet lite.. då känner man inte accelerationen lika bra..

Har inte testat den fram o tillbaka till jobbet än då jag har semester i 2 veckor nu.. så det får jag återkomma med.. Likaså räckvidden på en laddning.. Men 3 mil som står på sidan utan att hjälpa till låter realistiskt då jag kört 2mil nu utan att trampa nästan alls och då också med en hel del backar...

Jag tycker att cykeln känns lite lite skranglig.. Men det är ju cykelkorg, skärmar o pakethållare bakljus o grejor på den.. Min vanliga cykel har inget av det.. Kan vara därför :)

Nu längar jag nästan tills jag börjar jobba så jag får testa den till jobbet :)
Bild Passat Variant TSI Ecofuel DSG -10 | Bild Volvo S60 Bi-Fuel Aut.-06 (Såld)

Skriv svar