Gaskonverterad Opel Astra 2009 driftproblem

För detaljerade tekniska utredningar och driftproblem.
Lålax
Inlägg: 1
Blev medlem: 2021-09-30, 11:19

Gaskonverterad Opel Astra 2009 driftproblem

Inlägg av Lålax »

Gaskonverterade min bensin Opel Astra -2009 för ca 1,5 år sedan.
Sen dess varit en del driftproblem.
I synnerhet i samband med byte från bensin / gas så knycker bilen och misständer, vilket resulterar i att en gul motorservicelampa lyser. När man läst av felkoden så har det indikerat på misständning på ena cylindern.
Oftast då gula lampan börjar lysa så går inte motorn mera på alla cylindrar / dåligt på ena cylinder, och fastän man byter till bensindrift så hjälper det inte. Dock då man parkerar bilen, stänger av den och startar på nytt så tenderar problemet med ojämn motorgång att försvinna.
När jag nu i 1,5 år kört så tycker jag att problemet är starkt utetemperaturberoende. Så fort det är kallare än + 5 'C ute så blir problemen värre ju kallare det blir. Har nu sedan i våras kört utan att lampan tänts, men denna vecka tändes den och bilen gick dåligt då tempen kring 4 ' C.

Firman som gjort konverteringen har gjort diverse åtgärder utan att helt få bort problemet, bl.a.:
höjt temp-värdet för när bilen ska gå över till gasdrift, bytt termostat, tändstift, tändspole, spridare.

Verkstaden har börjat fundera på om ventilerna eller ventillyftarna borde bytas, men utan att vara mekaniker så har jag svårt att tro detta.
I så fall skulle väl jag ha problem året runt? Inte går den helt perfekt sommartid, men iaf så pass bra att det inte stör.

Någon som har några idér var problemet kan ligga?