V70 -98 tappar gasdrift

För detaljerade tekniska utredningar och driftproblem.
Post Reply
andreas g
Posts: 8
Joined: 2008-02-02, 20:43
Location: Uddevalla

V70 -98 tappar gasdrift

Post by andreas g »

Hej på er.

En av våra v70 tappar gasdriften ibland, men främst är den svår att "slå på", dvs den vill hålla sig på bensindrift.

Jag har dock testat och pillat lite och om jag lättar på den främre gas-ecu kontakten 1 eller två ggr så går den över till gas och stannar där.
Man kan säga att felet är intermittent, för ibland går den flera dagar utan problem.

Är det ngn som har någon koll på vad som kan vara fel. (bilen har varit inne på Volvoverkstad hos en gas-specialist som mätt upp flöde och täthet utan hitta felet)
Om ngn har ett kopplingschema så tar jag gladeligen emot det.

Tack på förhand
Andreas
v70 cng -02 x 2
User avatar
åsaboe
Posts: 330
Joined: 2005-09-27, 16:25

Post by åsaboe »

Vår V70 2004 ville ett tag inte gå på gas. I början då och då, med tiden allt oftare. Den slog om till bensindrift och sedan gick det inte att koppla in gas igen om man inte startade om motorn. Efter mycket felsökande satte den äntligen en felkod, och med den till hjälp kunde en duktig "gasmekaniker" klura ut att det var givarkablaget från gastankarna som var defekt. Detta byttes och därefter har problemet aldrig återkommit.

I vårt fall gick det på garanti, så jag vet inte vad det kostade, bara att det inte var det dyrare av tänkbara fel. Det är väl vissa skillnader mellan årsmodellerna, men det kan nog vara värt att kolla givarkablaget. Den kanske tror att gasen är slut helt enkelt. :wink:
andreas g
Posts: 8
Joined: 2008-02-02, 20:43
Location: Uddevalla

Post by andreas g »

Hej och tack för svaret.
-Låter ju som en rätt trolig lösning.
Var hittade ni denna duktiga gasmekaniker, skulle vara kul att testa med denne då bilen varit på verkstad i GBG i en hel månad utan framgång?

Andreas
v70 cng -02 x 2
User avatar
åsaboe
Posts: 330
Joined: 2005-09-27, 16:25

Post by åsaboe »

Du har dessvärre en bit att åka om du vill prova samma kille, det var på Kristianstads Automobil, traktens Volvohandlare. Jag trivs mycket bra med dem, de kan sina saker och har dessutom bra priser.
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Post by Jonas »

Jag har precis haft Golfen inne för snarlika problem, den ville inte gå över till gas alternativt släppte gasläget och fick över till bensin mitt under körning. I början kom felet någon gång och sen gick den ett par dagar och sen kom det tillbaks osv. Senaste tiden fanns problemet hela tiden. Det var även här ett kablage som spökade, jag har ingen vidare info om dess funktion i systemet. Detta nämner jag bara för att styrka tanken på att det kanske inte alls behöver ha med själva gassystemet att göra utan att det lika gärna kan vara en givare eller styrning på annat håll som gör att motorstyrningen inte vill tillåta gasdrift.
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
andreas g
Posts: 8
Joined: 2008-02-02, 20:43
Location: Uddevalla

Post by andreas g »

-Då har operation "kabelfelsökning" inletts, återkommer med besked.
A
v70 cng -02 x 2
Post Reply