Miljöpanik hos Volvo

Post Reply
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Miljöpanik hos Volvo

Post by Jonas »

Bytbil skriver att det är full miljöpanik hos Volvo och att man ska döda av en av etanolmotorerna pga miljöskäl. Sen upprepas ryktet om nya gasbilar bl.a. med hänvisning till multifuel-konverteringen i Schweiz.

En annan intressant nyhet är att Volvo kan vara på väg att bygga bilar för gasdrift igen. Det blev ju stort rabalder när man nyligen lade ner produktionen (främst på grund av för få tankställen i Sverige), men utvecklingen går vidare och en intressant öppning på den schweiziska marknaden gör att det kan bli aktuellt med gasbilar även i Sverige. Om inte annat är det ett bra sätt att få ner snittutsläppen av CO2 för Volvo.

http://www.bytbil.com/garaget/Nyhet.aspx?id=1236
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Göran
Posts: 565
Joined: 2007-10-13, 13:50
Location: Älmhult

Post by Göran »

Appropå Volvo och gas
I senaste numret av Auto Motor & sport (nr 13)
stod följande:
"Den interna debbaten om gasdriftens fördelar fortsätter och även om ekonomerna säger nej vill Volvos ingenjörer ha tillbaka BIFuel-modellerna.
Miljömässigt finns det inget bättre bränsleoch många kunder blev grymt besvikna när Volvo upphörde med V70 Bifuel. I jakten på CO2 kan BiFuel återuppstå, sista ordet är inte sagt ännu."

Det är väl bara att hoppas att Ingenjörerna avgår med seger :D väldigt snart :lol:
Volvo V70 Bi - Fuel 2007 Momentum Manuell
VW Passat Sedan TSI 150 ecofuel 2012
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Post by Jonas »

Auto Motor & Sport har skrivit ungefär det en hel del gånger sedan Volvo tog time out. Undra om det är uppgiftsläckage från Ford-VolvoPV, anställda som ventilerar sina egna åsikter eller AMS som själva gissar att Volvo PV snart tar upp gasbilar igen?

Jag behöver större bil och vill gärna köpa en Volvo V70 BiFuel nästa gång men snart har det tåget gått och jag har gått över helt till VW...
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Post Reply