Biogastrend i KLIMP-programmet

Allt om som har med gas att göra.
Post Reply
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Biogastrend i KLIMP-programmet

Post by Jonas »

Naturvårdsverket har fördelat KLIMP-pengar igen och som Ny Teknik konstaterar så finns det en viss biogastrend bland ansökningarna - själv tycker jag nog den kunde varit än tydligare men man får glädjas för det som finns.
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_m ... 353172.ece

Om någon vill läsa om alla projekt som beviljats bidrag så finns der mer info hos Naturvårdsverket, man kan gå in på lokalnivå och få en PDF med info om alla projekt i landet om så önskas.
http://www.naturvardsverket.se/sv/Nedre ... andringen/

Sen har vi en del som fick gå utan bidrag. Uddevalla är ett sådant exempel som jag personligen sörjer lite men jag vet å andra sidan inte på vilka grunder Naturvårdsverket beslutat att Uddevallas tänkta biogasuppgradering inte uppfyllde kraven i år heller. Nu blir det väl kanske ingen gastankstation i Torp i Uddevalla på väldigt länge, vad vet jag...
http://www.bohuslaningen.se/artikel_pm_ ... elning_3=0

Å andra sidan fick Brålandaprojektet en hel drös miljoner :)
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Jonas
Posts: 551
Joined: 2007-03-10, 19:37

Post by Jonas »

Noterar också att media uppmärksammar biogasens del av pengarna. Många tidningsartiklar idag nämner detta och bl.a. Brålandaprojektet beskrivs på många ställen. Intressant är att det i den här artikeln i TTela sägs att man ska bygga en del av biogasledningen mellan Brålanda-Vänersborg, tre nya tankstationer, skaffa massor av fordon, uppgraderingsanläggning osv. Hur ska allt detta finansieras undrar jag lite oroligt, KLIMP-pengarna kan ju bara vara ett tillskott i marginalen.

http://www.ttela.se/index.asp?article=39440
VW Golf Variant Bi-Fuel
Volvo S60 Bi-Fuel
Post Reply